Adéla Hanáková 14. na juniorském Mistrovství světa

V minulém týdnu se v peruánské Limě uskutečnilo Mistrovství světa atletů do 20 let v atletice. Teprve 17letá Adéla Hanáková, rodačka z Valašského Meziříčí a odchovankyně SKM Valašské Meziříčí, se postavila na start své první velké mezinárodní akce. To, že se jedná, již o opravdu velkou atletickou akci dokazuje fakt, že mezi startujícími bylo více než 50 účastníků nedávné Letní Olympiády.

V náročných povětrnostních podmínkách, které připomínaly spíše podzimní počasí bojovala Adéla během 2 dnů se 7 disciplínami výborně. V nabitém poli z celého světa, kde některé závodnice byly o téměř 2 roky starší, což je v tomto věku značný rozdíl, dokázala obsadit celkové 14. místo. V dílčích disciplínách se umístila 6. ve výšce (166 cm), nebo dokonce 2. v oštěpu (42,7 m). Ve vyrovnaném poli stačilo pár bodů na posun do elitní desítky.

„Pro mě i Adélu to byla obrovská zkušenost. Zjistili jsme, že některé věci nejsou tak jednoduché, jak jsme si mysleli, a že nestačí být připraven perfektně jen fyzicky, ale především psychicky. Na velkých akcích probíhá víceboj mnohem déle a nejsme na to zvyklí. Věřím, že toto mistrovství nám dalo mnoho motivace i směrem k další přípravě a v příštím roce můžeme na Mistrovství Evropy, které se bude konat ve finském Tampere, bojovat o nejvyšší příčky.“ Prozradil trenér Jiří Kadla ml.