Adéla Hanáková splnila limit pro Mistrovství světa v Peru

O víkendu 6. – 7. července se ve Staré Boleslavi uskutečnilo Mistrovství České republiky ve vícebojích. Závodu juniorek se účastnila také valašskomeziříčská atletka Adéla Hanáková, která aktuálně reprezentuje atletický klub Škoda Plzeň. Rodačka z Valašského Meziříčí předtím reprezentovala SKM Valašské Meziříčí, kde již v žákovských kategoriích dokázala zvítězit na Letní olympiádě dětí a mládeže, nebo na Mistrovství republiky, se přestěhovala ve 14 letech do 400 km vzdálené Plzně za podmínkami a trenérem Jiřím Kadlou mladším, pod kterým se připravuje i nadále.

Adéla zahájila první den sedmiboje skvěle, když si v běhu na 100 m překážek dokázala zlepšit osobní maximum o více než půl sekundy! To, že má skvělou formu potvrdila i ve skoku vysokém, kde si výkonem 179 cm také vylepšila osobní rekord. Ve stejném duchu pokračovala i v kouli, kde poprvé v kariéře překonala 12 metrů (12,03) a v běhu na 200 m, kde i v silném dešti zaběhla čas 27,05 s a po prvním dnu figurovala na celkovém druhé místě v pořadí juniorek.

Toto pořadí udržela i po druhém dni, když dokázala skočit 547 cm do dálky, hodit 46,11 m oštěpem a závěrečných 800 m zaběhnout za 2:28,31. Stříbrná medaile součtem bodů 5468 b navíc znamenala splnění nominačních kriterií pro start na srpnovém Mistrovství světa juniorů v peruánské Limě!

„Adéla je mezi juniorkami teprve prvním rokem a v halové sezóně se navíc potýkala se zdravotními problémy. Do závodu jsme šli s tím, že se chceme soustředit na disciplínu po disciplíně a neřešit celkový výsledek. 6 osobních rekordů a splněný limit na Mistrovství světa jsou jen potvrzením, že si Adéla vybrala správně. Nicméně dlouhá cesta je ještě před ní.“ Prozradil trenér Jiří Kadla mladší

„Věděla jsem, že to ve mně je, ale stále jsem nedokázala trénink prodat. Teď se to povedlo a věřím, že na Mistrovství světa můžu závodit ještě mnohem lépe.“ Komentovala výkon Adéla